Road Racing yhteistyö

Teemu Kangas Supremebikesin Road Racing yhteistyökuljettajana kaudella 2020!

25.3.2020

 

Kuka: Teemu Kangas

Ikä: 45 vuotta

Luokka: Star Service Cup

Pyörä: Aprilia RSV 1000 R Factory 2004

Road racing -harrastukseni alkoi vuonna 2016 varmaan monelle tutulla reseptillä; ensin käydään vähän ajelemassa rinkiä hissukseen katupyörällä, sitten pikku hiljaa kovempaa ja kovempaa, homma alkaa maistua koko ajan paremmalta ja yhtäkkiä sitä huomaa, että talliin on kertynyt vino pino erikuntoisia ratarenkaita, pyörästä on hävinnyt kaikki katuvarusteet ja tulevan kesän viikonloput on buukattu jo uudenvuodenpäivänä täyteen rata-ajoa.

Ensimmäisen kisani ajoin kaudella 2018 MP-tuen ratapäivillä ja se olikin sitten lopullinen niitti – kilvanajon mukanaan tuoma jännitys ja hauskuus ylittivät odotukseni moninkertaisesti. Tuona kesänä vauhti taisi kuitenkin kasvaa sen verran isoin harppauksin, etteivät ajohanskat oikein pysyneet mukana ja siitähän sitten seuraa yleensä ongelmia. Niin minullakin. Kävin hyppäämässä Botnian shikaanista pihalle ja runtua tuli kahden teho-osastovuorokauden ja viikon sairaalareissun edestä. Loppuvuosi parannettiin luita ja kuntoutettiin.

2019 – Kisakärpänen oli purrut peruuttamattomasti ja tilanteet mahdollistivat osallistumisen koko Star Service Cup -sarjaan, eli tuttavallisemmin jokkikseen, joten sinne siis. Kausi eteni nousujohteisesti hänniltä ylöspäin, mutta loppui ikävästi kesken Alastaron treeneissä sattuneen kaatumisen ja sitä seuranneen totaalisen nilkkatuhon johdosta. Tällä kertaa sairaalassa ei viihdyttykään kuin yksi yö, mutta kuntoutuminen otti edelliseen tapaan taas loppuvuoden.

Pienet takaiskut kasvattavat luonnetta ja kesken jääneestä kaudestakin jäi aika paljon hampaankoloon, joten suunnitelmana on siis taas ajaa koko jokkiskausi läpi ja jatkaa siitä, mihin viime kesänä pääsin, eli siirtyä häntäkolmanneksesta keskikolmannekseen, hyvänä päivänä korkeammallekin.

Nyt kuitenkin tapahtui jotain mitä kukaan ei osannut odottaa – koronavirus Covid-19 -pandemia kylvää tuhoa jokaisessa maailmankolkassa, valtiot ovat sulkeneet rajansa ja kansalaisiaan kehotetaan pitämään kaikki sosiaaliset kontaktit minimissään. Nähtäväksi jää, millaisessa muodossa tämä kausi toteutuu.

-Teemu #11

PS. Kilpailunumeroni 11 on muuten valittu siten, että jos pyörän keula vaikka joskus sattuisikin osoittamaan muualle kuin menosuuntaan, tai renkaat enemmän taivaalle kuin asfalttiin, niin numero olisi silloinkin luettavissa ja ymmärrettävissä.
Etuperin, takaperin ja ylösalaisin.

 

 

 

Takaisin ylös